Ville Soimetsän johtama tutkimushanke on kerännyt muun muassa muistoja vuosien varrelta Teiniliiton toimintaan liittyen.

TIEDELUENTO 24.4.: Vimmaa ja voimaa! – Suomen Teiniliitto ja 1960–70-lukujen koulumaailman murros

Poliittisen historian dosentti Ville Soimetsä luennoi 24.4. klo 17.00 Suomen Teiniliiton vaiheista.

Oppikoulun yläluokkalaisten järjestö Suomen Teiniliitto oli huippukaudellaan maamme suurin ja yhteiskunnallisesti vaikutusvaltaisin nuorisojärjestö. Sen vahvimmat ja kuohuttavimmat vuodet ajoittuvat 1960–70-lukujen vaihteeseen. Sen riveistä on ponnistanut joukko maamme tunnetumpia poliitikkoja kuten Erkki LiikanenSatu HassiEsko AhoBen ZyskowiczErkki Tuomioja ja Kimmo Sasi.

– Liitolla oli silloin yli satatuhatta jäsentä, valtakunnallinen toimintaverkosto, laajasti luettu Teinilehti ja tunnustettua sananvaltaa koulujen uudistuksiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi se oli kasvualusta yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten etujoukolle, Soimetsä tiivistää luentoa.

Ilmoittaudu luennolle täältä. Luento on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luento järjestetään Turun yliopiston päärakennuksen keskikerroksessa Säästöpankki-salissa.

Soimetsä on toiminut hankejohtajana Teiniliitto-tutkimushankkeessa. Hanke julkaisi viime vuonna teoksen Vimmaa ja voimaa – Suomen Teiniliitto ja yhteiskunta 1939–1983 (2023). Lue hankkeesta enemmän täältä.

Tervetuloa!