TIEDEKAHVILA: Miten suolistomikrobistoa voi tutkia tekoälyn avulla?

Viime vuosina suolistomikrobiston merkitys ihmisen terveydelle on noussut vahvasti esiin, sillä tutkimuksissa on tunnistettu sen yhteys useisiin sairauksiin, kuten syöpään ja diabetekseen. Mikrobiston toimintaa ei kuitenkaan vielä tunneta tarpeeksi hyvin.

Tiistaina 26.11. klo 16.30 Tiedekahvillassa tutkimusjohtaja ja professori Laura Elo kertoo miten uudet teknologiat vaikuttavat mikrobistotutkimukseen.

– Uudet tutkimusmenetelmät tarjoavat mahdollisuuden tarkastella mikrobiston toimintaa proteiinien kautta. Proteiinit ovat avainasemassa solujen toiminnassa, ja niiden tutkiminen auttaa osaltaan ymmärtämään, miten suolistomikrobit ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja elimistömme kanssa, Elo toteaa.

Luennolla kuullaan, miten laskennalliset työkalut ja tekoäly mahdollistavat valtavien tietomassojen analysoinnin. Näin saadaan tarkempaa tietoa suolistomikrobiston roolista terveydessä ja uusia näkökulmia sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Tiedekahvila järjestetään Aboa Vetus Ars Novan kahvilassa Café Pegasus osoitteessa Itäinen Rantakatu 4–6. Tapahtuma on maksuton ja sinne voivat ilmoittautua kaikki tieteestä kiinnostuneet.

Tiedekahvilassa popularisoidaan Turun yliopistossa tehtävää tiedettä. Yliopistoseura haluaa innostaa ihmisiä tieteen pariin ja herättää keskustelua myös tieteen tekemisestä. Tiedekahvila järjestetään keväisin ja syksyisin turkulaisessa kahvilassa. Luennoitsijoiksi valikoituu tutkijat, joilla on paloa tieteeseen ja taito tartuttaa se eteen päin.

>> Ilmoittaudu tästä linkistä.