Tiedekahvilassa arkeologi Ilari Aalto kertoo merkattujen tiilien arvoituksesta 22.5.

Kun Turun vanhan kaupungin arkeologisissa kaivauksissa löytyi vuonna 2014 tiili, jonka yhdelle sivulle oli piirretty avaimen kuva, arkeologi Ilari Aalto innostui. Sama kuvio löytyy useista Turun tuomiokirkon muurissa olevista tiilistä ja monista muista Lounas-Suomen kirkoista.

– Tiedämme todella vähän keskiaikaisten kirkkojen rakentajista. Tilannetta kuvastaa se, että osaamme nimetä Turun tuomiokirkon rakennusmestareista vain yhden, Aalto toteaa.

Tule kuulemaan 22.5 klo 16.30, mitä kaikkea merkattu tiili voi kertoa menneisyydestä. Mistä rakennusmestarit tulivat, ja miksi he piirsivät tiiliin merkkejään? Entä miksi niin monet tiilimerkit on muurattu esiin näkyville paikoille? Luennolla kuullaan, miten merkit linkittyvät Itämeren kansainväliseen perinteeseen ja mitä symboliikkaa merkkien taakse kätkeytyy.

Luennon jälkeen päästään tutustumaan Aallon opastuksella Turun tuomiokirkon ulkoseinään muurattuihin tiilimerkkeihin.

Tiedekahvila järjestetään Aboa Vetus Ars Novan kahvilassa Café Pegasus osoitteessa Itäinen Rantakatu 4–6. Tapahtuma on maksuton ja sinne voivat ilmoittautua kaikki tieteestä kiinnostuneet.

Voit ilmoittautua tämän linkin kautta toukokuun Tiedekahvilaan.