logo_RGB

Turun Suomalainen Yliopistoseura hakee arkistoalan harjoittelijaa

Turun Suomalainen Yliopistoseura perustettiin vuonna 1917 organisoimaan keräys ensimmäisen suomenkielisen yliopiston perustamiseksi Turkuun. Onnistuneen työn ansiosta perustettiin Turun yliopisto. Nykyään Yliopistoseura jakaa apurahoja ja popularisoi Turun yliopistossa tehtävää tiedettä.

Yliopistoseura hakee kesäksi 2020 arkistoalan harjoittelijaa. Harjoittelijan päätehtävä on seuran arkistoaineiston järjestäminen, luettelointi, seulonta ja kuvailu niin, että aineisto on liitettävissä seuran jo järjestettyyn arkistoon. Lisäksi tehtävään liittyy mahdollisesti valokuvien digitointia. Materiaali sisältää vuodet 1960—2000.

Harjoittelijan tulisi olla arkistoalan opiskelija tai hänellä tulee olla aikaisempaa kokemusta arkistoinnista. Harjoittelijan tulee olla itsenäinen, järjestelmällinen, kärsivällinen ja kiinnostunut paperiarkiston järjestämisestä. Fyysisesti harjoittelu tapahtuu Turun yliopiston arkiston tiloissa ja ohjauksessa.

Mikäli kiinnostuit, kerro osaamisestasi hakemuksella ja CV:llä sekä liitä mukaan opintosuoritusote. Ei muita liitteitä. Lähetä hakemuksesi 16.2.2020 mennessä sähköpostitse yliopistoseura@utu.fi (otsikkona Arkistoalan harjoittelupaikka).

Ajankohta ja kesto: Harjoittelun kesto on kolme kuukautta alkaen kesäkuun alusta elokuun loppuun. Tarkat päivämäärät ovat sovittavissa pienellä joustolla.

Työn luonne: Kesätyö

Palkka: 1 300 €/kk

Harjoittelijoiden määrä: 1

Palkkaukseen tai muuhun rahoitukseen liittyvät lisätiedot: Haussa ovat etusijalla ne, joille on myönnetty harjoittelun tukiseteli.

Viimeinen hakupäivä: 16.2.2020

Lisätietoja antaa Laura Salmi, laura.salmi@utu.fi, 050 441 7534 (Turun yliopiston arkisto) ja Anniina Majanlahti-Binaku, aemaja@utu.fi, 045 152 6666 (Turun Suomalainen Yliopistoseura)