Väitöskirjapalkinnot Joonas Nättilälle, Nils Sandmanille ja Outi Veivolle

Yliopistoseura jakoi kolme 1 300 euron arvoista väitöskirjapalkintoa lukuvuoden 2017–2018 aikana Turun yliopistossa hyväksytyistä väitöskirjoista. Palkinnon saivat FT Joonas Nättilä, VTT Nils Sandman ja FT Outi Veivo.

väitoskirjapalkinto1
Outi Veivo, Nils Sandman ja Joonas Nättilä avajaisjuhlassa.

- Palkinnon symbolinen arvo on tärkeä, koska yliopistojen rahoitusta on viime vuosina leikattu. Palkinto on muistutus siitä, että yhteiskunta tarvitsee ja arvostaa tutkimusta. Saamani palkinto on tunnustus kaikelle sille korkeatasoiselle kielentutkimukselle, jota Turun yliopistossa tehdään, mutta se myös kannustaa ylittämään keinotekoisia tieteenalojen välisiä raja-aitoja ja tekemään yhteistyötä, toteaa Veivo, joka toimii ranskan kielen ja kääntämisen yliopisto-opettajana Turun yliopistossa. Myös yliopisto palkitsi Veivon aamupäivän aikana opiskelijoille suunnatussa avajaisjuhlassa Vuoden opettaja –palkinnolla.

Väitöskirjapalkinnot jakoi seuran puheenjohtaja Risto Lammintausta Turun yliopiston avajaisjuhlassa 4.9.2018. Palkinnot jaettiin Yliopistoseuran omista rahastoista ja Turun yliopiston hallinnoimasta Turun Suomalaisen Yliopistoseuran tieteellisestä tukirahastosta.

Seuraavat väitöskirjat palkittiin:

FT Nättilä Joonas: X-ray bursts as a tool to constrain the equation of state of the ultra-dense matter inside neutron stars (tähtitiede)
VTT Sandman Nils: Nightmares: Epidemiological studies of subjective experiences (psykologia)
FT Veivo Outi: Ortografia ja puhuttujen sanojen tunnistus vieraan kielen oppijoilla (ranska)