Näyttely ja miniseminaari Vanhalinnan museossa

Yliopiston juhlavuoden kunniaksi tutustutaan Turun yliopiston vanhaan päärakennus Phoenixiin

Phoenix_480px

Millainen oli entinen hotelli Phoenix yliopiston päärakennuksena? Miten yliopiston kirjasto muokkautui entiseen hotellirakennukseen? Millainen rooli Phoenixillä oli suomalaisuusliikkeen kannalta Turussa? Entä yliopistolaisille itselleen?

Turun Suomalainen Yliopistoseura ja Vanhalinnan museo järjestävät yhteistyössä 25.8.2020 miniseminaarin, jossa professori Vesa Vares ja yliopistonlehtori Janne Tunturi herättävät hetkeksi henkiin vuosikymmeniä sitten katukuvasta kadonneen rakennuksen. Vares on tutkinut aihetta Yliopistoseuran historian sekä juuri ilmestyneen Turun yliopiston historian yhteydessä. Tunturi on tutkinut Turun yliopiston kirjaston varhaisvaiheita ja hänen katsauksensa kirjaston historian murroksista ilmestyy tänä vuonna osana yliopiston kirjaston juhlakirjaa.

Seminaari on osa Yliopiston vanha päärakennus Phoenix –näyttelyn ohjelmistoa. Näyttely esittelee Phoenixin talon historiaa ja yliopiston aikaa valokuvin ja esinein, jotka Mauno Wanhalinna hankki museon kokoelmiin rakennuksen saatua purkutuomion.

Seminaari pidetään Vanhalinnan museossa tiistaina 25.8. klo 17 alkaen. Luentojen jälkeen on mahdollisuus tutustua näyttelyyn. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumiset Yliopistoseuran jäsenille osoitteeseen: yliopistoseura@utu.fi tai puhelimitse 045 152 6666. Vanhalinnaan järjestetään bussikuljetus, johon on rajoitettu määrä paikkoja.