Katoavatko sammakot ja orkideat? – Tervetuloa Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan 9.5.

LY-puutarha-11

Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tiedetapahtumassa 9.5. kuullaan luento luonnon köyhtymisestä sekä tutustutaan puutarhan kevään erikoisnäyttelyihin.

Luonnon köyhtyminen eli biodiversiteettikriisi näkyy Suomessa soiden ja metsien lajiston pienenemisenä. Myös moni yleinen laji kuten päiväperhoset tai hömötiainen ovat vähentyneet huomattavasti. Turun yliopiston professori ja biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi kertoo tapahtumassa, mitkä tekijät uhkaavat luonnon monimuotoisuutta ja miten niitä voi tutkia. Biodiversiteettikriisin näkökulmasta tutustutaan Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kevään erikoisnäyttelyihin, joiden
teemoina ovat sammakot ja sumumetsien orkideat. Sammakkoeläimet ovat eliöryhmä, jonka lajeista suuri osa on vaarassa kuolla sukupuuttoon seuraavien vuosien aikana. Orkideanäyttely puolestaan johdattaa vierailijan Andien uhanalaisiin sumumetsiin, joita uhkaavat puunhakkuut ja laittomat huumeviljelmät.

Tapahtuma järjestetään 9.5. klo 18.00 Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa (Ruissalon puistotie 215, Turku). Tapahtumaan on 20 paikkaa ja se on ilmainen. Kaikki tieteestä kiinnostuneet voivat Ilmoittautua tapahtumaan osoitteessa yliopistoseura@utu.fi. Tapahtumassa on tarjoilua.