Yliopistoseura myönsi kunniamerkit Sakari Alhopurolle ja Sirpa Jalkaselle

Yliopistoseura ja Turun yliopisto myönsivät yliopiston vuosijuhlassa 29.2.2016 Phoenix Universitatis Turkuensis  -kunniamerkin lääkintöneuvos Sakari Alhopurolle ja akateemikko Sirpa Jalkaselle.

Sakari Alhopuro totesi kiitospuheessaan saaneensa aikoinaan erinomaisen lääkärinkoulutuksen Turun yliopistossa.

Sakari Alhopuro on lahjoituksillaan merkittävästi tukenut Turun yliopiston eri tutkimushankkeita lääketieteellisessä ja luonnontieteellisessä tiedekunnassa sekä Turun kauppakorkeakoulussa. Sirpa Jalkanen on ensimmäinen naispuolinen tieteen akateemikko Turun yliopistosta. Jalkanen on ollut mukana perustamassa kahta biotekniikkayritystä, jotka ovat listautuneet New Yorkin ja Lontoon pörsseihin. Jalkanen on parhaillaan ehdolla EU:n innovatiivisten naisten palkinnon saajaksi.

- Tunnustuksen saaminen ulkopuoliselta taholta lämmittävää mieltä ja ajaa eteenpäin. Toivon sen toimivan myös signaalina nuorille tutkijoille siitä, että tutkijanuralla voi pärjätä kovasta kilpailusta ja nykyisestä rahoitustilanteesta huolimatta, Jalkanen toteaa.

Kunniamerkit myönnetään henkilöille, jotka ovat merkittävästi ansioituneet Turun yliopiston henkisten tai aineellisten päämäärien toteuttamisessa. Turun yliopiston Phoenix Universitatis Turkuensis -kunniamerkki on lyötetty Yliopistoseuran ja Turun yliopiston aloitteesta Turun yliopiston 80. juhlavuoden kunniaksi. Kunniamerkkejä teetettiin 50 kappaletta, joista on nyt myönnetty 34 kappaletta.