Yliopistoseura jakoi apurahoja opiskelijoille ja nuorille tutkijoille

Yliopistoseura jakoi 8.4.2014 Valto Takalan ja Mirjam Vähä-Kirvelän rahastoista apurahoja opiskelijoille ja nuorille tutkijoille. Valto Takalan rahastosta on tuettu opiskelijoita 1970-luvulta lähtien kun taas Mirjam Vähä-Kirvelän rahastosta myönnettiin tänä vuonna apuraha ensimmäisen kerran. Jälkimmäisen rahaston tuotto on kohdistettu ansioituneille oikeustieteen opiskelijoille.

Yliopiston hallintohuoneessa pidetyssä tilaisuudessa jaettiin yhteensä 28 000 euroa. Apurahat jakoivat Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen ja Yliopistoseuran puheenjohtaja Satu Astala. Skoolauksen lomassa opiskelijat pääsivät esittelemään myös tutkimusaiheitaan, joista tuli esille Turun yliopiston monitieteisyys.

- Tässä ihan häkeltyy aiheiden erilaisuudesta. On hienoa opiskella yliopistossa, joka todella edustaa monitieteisyyttä, toteaa yleisen historian oppiaineessa pro gradu-työtään valmisteleva Senja Evesti.

- Tutkin 1500-luvun löytöretkeilijöiden maailmankuvaa. Apuraha mahdollistaa sen, että voin keskittyä täyspäiväisesti opintoihini. Vasta syksyllä alkaa työnhaku, Evesti iloitsee.

Opiskelijoiden apurahat saivat Susanna Helminen (uskontotiede), Katri Kauhanen (yleinen historia), Riku Kauhanen (folkloristiikka), Anu Neva (mediatutkimus), Senja Evesti (yleinen historia), Sami Jokinen (maaperägeologia), Fanny Vera (ympäristötiede), Tuomas Riihimäki (teoreettinen fysiikka), Jenni Kuismin (ekologia), Jani Linden (lääketieteellinen kuvantaminen ja sovellettu matematiikka), Riikka Siitonen (biolääketiede), Mari Nupponen (STRIP-projekti), Suvi-Maria Vehkavuori (logopedia), Nina Jentl  (tulevaisuudentutkimus), Salli Rantanen (kasvatustiede). Mirjam Vähä-Kirvelän apurahan sai Anna Santalahti (eurooppaoikeus).

Nuorten tutkijoiden apurahan saivat Suvi Karila (kulttuurihistoria), Joshua Webb (englannin kieli), Anu Nuora (elintarvikekemia), Markus Glader (matematiikka), Tomi Laitinen (sisätautioppi), Honka Henri (sisätautioppi), Olli Kleemola (poliittinen historia) ja Päivi Kankaanrinne (kansantaloustiede).