Yliopistoseura pyytää ehdotuksia 50 000 euron arvoisen Phoenix-tiedepalkinnon saajasta

Yliopistoseura on perustanut uuden tiedepalkinnon turkulaiselle tieteelle. Seura haluaa satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi korostaa tieteen merkitystä ja jakaa tänä vuonna 50 000 euron arvoisen Phoenix-tiedepalkinnon. Palkitun tai palkittujen tieteenalaa ei ole rajattu. Tiedepalkinto ei ole elämäntyöpalkinto, vaan sillä kannustetaan uutta luovaan tutkimukseen.

Yliopistoseura toivoo yleisöltä ehdotuksia tiedepalkinnon saajasta. Lisää tietoa palkinnosta ja ehdotuksen jättämisestä täältä.

- Seuran satavuotisjuhlavuonna on tärkeä katsoa eteenpäin. Parhaiten kunnioitamme perinteitä vahvistamalla koulutuksen ja tieteen asemaa tulevaisuudessa. Toivon, että suuri tiedepalkinto Phoenix herättää keskustelua turkulaisen tutkimuksen asemasta, mutta auttaa tutkijoita myös konkreettisesti, toteaa seuran puheenjohtaja Riitta Monto.

Ehdotuksen voi jättää 15.8.2017 asti. Yliopistoseuran hallitus ja sen kutsumat asiantuntijat päättävät palkinnon saajan ehdotusten pohjalta. Palkinto jaetaan Yliopistoseuran satavuotisjuhlassa Turun Akatemiatalossa 3. marraskuuta.