Yliopistoseura ja Turun yliopisto myönsivät kunniamerkit Aleksi Randellille, Olli-Pekka Saariolle ja Kari Vainiolle

Yliopistoseura ja Turun yliopisto myönsivät Phoenix Universitatis Turkuensis  -kunniamerkin kaupunginjohtaja Aleksi Randellille, toimitusjohtaja Olli-Pekka Saariolle ja päätoimittaja Kari Vainiolle. Rehtori Kalervo Väänänen ja Yliopistoseuran puheenjohtaja Riitta Monto luovuttivat kunniamerkit 28.2.2017 yliopiston vuosijuhlassa.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario ja päätoimittaja Kari Vainio pääsivät vastaanottamaan kunniamerkit Turun yliopiston vuosijuhlaan.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille kunniamerkki myönnettiin kiitoksena kaupungin kanssa tehtävästä hyvästä yhteistyöstä ja Turun yliopiston asioiden edistämisestä. Turun kaupungin suhtautuminen yliopistoon on myönteistä, ja tämä on näkynyt konkreettisesti useiden vuosien ajan tukena yliopiston kehittämishankkeille.

Turun Seudun Osuuspankin toimitusjohtajalle Olli-Pekka Saariolle kunniamerkki myönnettiin kiitoksena yliopiston asioiden edistämisestä ja aktiivisesta osallistumisesta yliopiston neuvottelukunnan työskentelyyn. Turun Seudun Osuuspankki on osoittanut vuosien ajan Turun yliopistolle tärkeää tukea ja osallistunut yliopiston varainkeruuseen.

Turun Sanomien vastaavalle päätoimittajalle Kari Vainiolle kunniamerkki myönnettiin kiitoksena hänen aktiivisesta toimimisestaan Turun yliopiston neuvottelukunnan puheenjohtajana. Vainio on edistänyt yliopiston ja ympäröivän yhteiskunnan välistä vuoropuhelua sekä onnistuneesti herättänyt keskustelua yliopistosta alueellisena toimijana.

Kunniamerkit myönnetään henkilöille, jotka ovat merkittävästi ansioituneet Turun yliopiston henkisten tai aineellisten päämäärien toteuttamisessa. Turun yliopiston Phoenix Universitatis Turkuensis -kunniamerkki on lyötetty Yliopistoseuran ja Turun yliopiston aloitteesta Turun yliopiston 80. juhlavuoden kunniaksi. Kunniamerkkejä teetettiin 50 kappaletta, joista on nyt myönnetty 37 kappaletta.