Turun Suomalainen Yliopistoseura jakoi väitöskirjapalkintoja Turun yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlassa

KT Mikko Aro, LT Janne Orava ja VTT Antti Kouvo vastaanottivat palkinnot Turun yliopiston avajaisjuhlassa.

Turun Suomalainen Yliopistoseura ry on jakanut viisi 1 300 euron suuruista palkintoa lukuvuoden 2013–2014 aikana Turun yliopistossa hyväksytyistä ansiokkaista väitöskirjoista. Palkinnot jaettiin Yliopistoseuran omista rahastoista, Stiftelsen för Åbo Akademin Yliopistoseuralle lahjana annetuista varoista ja Turun yliopiston hallinnoimasta Turun Suomalaisen Yliopistoseuran tieteellisestä tukirahastosta.

- Palkinnon saamisella oli itselleni iso symbolinen arvo. Olen todella kiitollinen, toteaa palkinnon saanut, huhtikkuussa sosiologian oppianeesta väitellyt Antti Kouvo.

Yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja, aluejohtaja OTK Satu Astala, luovutti palkinnot Turun yliopiston avajaisjuhlassa 4.9.2014.

Turun yliopiston päärakennuksessa vietetyissä avajaisissa oli ohjelmassa myös musiikkia ja tanssia.

Seuraavat tohtorit saivat palkinnot:

KT Mikko Aro: Koulutusinflaatio. Koulutusekspansio ja koulutuksen arvo Suomessa 1970–2008

LT Janne Orava: Characterisation of Functional Brown Adipose Tissue in Adult Humans

VTT Antti Kouvo: Luottamuksen lähteet. Vertaileva tutkimus yleistynyttä luottamusta synnyttävistä mekanismeista

FT Tero Karppi: Disconnect.Me: User Engagement and Facebook

FT Urszula Marcinkowska: Evolution and Sources of Individual Variation in Mate Preferences in Humans

Onnea palkinnon saajille!

Kuvat: Hanna Oksanen/Turun yliopiston viestintä