Turun Suomalainen Yliopistoseura jakoi väitöskirjapalkintoja yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlassa

Oikealla Yliopistoseuran puheenjohtaja Satu Astala sekä väitöskirjapalkintojen saajat Hemmo Laiho, Elisa Närvä, Liisa Seppänen, Ewald Kibler ja Ahmad Ali Ghouri.

Yliopistoseura jakoi viisi väitöskirjapalkintoa lukuvuoden 2012–2013 aikana hyväksytyistä ansiokkaista väitöskirjoista Turun yliopiston avajaisissa Akatemiatalon juhlasalissa torstaina 5.9.2013.

Palkinnot jaettiin Yliopistoseuran omista rahastoista, Stiftelsen för Åbo Akademin Yliopistoseuralle lahjana annetuista varoista sekä Turun yliopiston hallinnoimasta Turun Suomalaisen Yliopistoseuran tieteellisestä tukirahastosta. Akatemiatalon juhlasalissa palkinnot saajille luovutti Yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja Satu Astala. Väitöskirjapalkinto on 1300 euron arvoinen.

Puheenjohtaja Satu Astala ojentaa väitöskirjapalkintoa lääketieteellisestä tiedekunnasta väitelleelle Elisa Närvälle.

Väitöskirjapalkinnot myönnettiin tiedekuntien esityksien perusteella seuraaville tohtoreille

• FT Liisa Seppänen: Rakentaminen ja kaupunkikuvan muutokset keskiajan Turussa. Erityistarkastelussa Åbo Akademin päärakennuksen tontin arkeologinen aineisto, Stiftelsen för Åbo Akademi –palkinto.
  • FT Elisa Närvä: Pluripotency and genetic stability of human pluripotent stem cells
  • FT Hemmo Laiho: Perception in Kant’s Model of Experience
  • FT Ewald Kibler: New venture creation in different environments: Towards a multilayered institutional approach to entrepreneurship
  • OTT Ahmad Ali Ghouri: Treaty Conflicts in Investment Arbitration