Turun Suomalainen Yliopistoseura ry.

Henrikinkatu 10
20014 Turun yliopisto
yliopistoseura(at)utu.fi

Yliopistoseura on myös Facebookissa ja Twitterissä!

Yliopistoseuran toiminta

Seura tukee Turun yliopistossa tehtävää tiedettä jakamalla opiskelijoille apurahoja ja tutkijoille väitöskirjapalkintoja. Seuran järjestämät tapahtumat tarjoavat myös yliopiston ystäville mahdollisuuden tutustua toisiinsa, yliopistoon ja tieteeseen.

Yliopistoseuran kuulumisia voit seurata nettisivuiltamme, Facebookissa, Twitterissä tai tilaamalla uutiskirjeen. Jäsenet saavat Turun yliopiston Aurora-sidosryhmälehden 3–4 kertaa vuodessa. Myös sen sivuilta löytyy seuran uusimmat kuulumiset.

Apurahat ja väitöskirjapalkinnot

Yliopistoseura jakaa joka kevät noin 30 000 euroa apurahoja Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Syksyllä jaetaan palkintoja tiedekuntien ansioituneimmille väitöskirjoille.

Seuran puheenjohtaja kuuluu myös Phoenix Universitatis Turkuensis -kunniamerkkitoimikuntaan yhdessä Turun yliopiston rehtorin kanssa. Kunniamerkki myönnetään henkilölle, joka on merkittävästi ansioitunut Turun yliopiston henkisten tai aineellisten päämäärien toteuttamisessa.

Esitelmät, retket ja juhlat

Seura järjestää esitelmiä, jotka tuovat esille monipuolisesti Turun yliopistossa tehtävää tutkimusta. Retkillä päästään tutustumaan muun muassa eri oppiaineissa tehtävään tutkimukseen. Osallistujat ovat päässeet tekemään fysikaalisia kokeita, testaamaan miten ruokaan liittyviä aistejamme tutkitaan ja tutustumaan yliopiston taidekokelmasta.

Juhlia järjestetään erityisesti seuran merkkivuosina. Seura täyttää vuonna 2017 sata vuotta. Tällöin on aihetta suureen juhlaan!