Tiedettä ja kulttuuria pimenevään syksyyn!

Syksy on saapunut ja perinteiset Turun kirja- ja tiedemessut 4.–6.10.2013 lähestyvät. Teemana ovat pelit ja oppiminen. Tänä vuonna Yliopistoseura on Turun yliopiston tiedemessuosastolla. Jäsenistö on tervetullut tapaamaan keväällä seuran koordinaattorina aloittanutta Eeva-Maria Soikkasta, jolta saa vinkkejä missä messuilla voi kuulla Turun yliopiston tutkijoita.

Tule kuulemaan millaista on olla pelitutkija, voiko tunteita välittää pelaamalla tai miten koulu ja oppiminen digitalisoituvat. Luvassa on myös ohjelmaa perheen pienimmille, kun professori Jaakko Suominen luennoi Angry Birdsien arvoituksesta.

Tieteen päivävillä yli 50 tapahtumaa

Yliopistoseura on järjestämässä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa Tieteen päivät -tapahtumaa 18.–19.10.2013. Kahden päivän aikana järjestetään Hansakorttelissa, Akatemiatalolla, Turun kaupungin pääkirjastossa yhteensä yli 50 tapahtumaa.

Yliopistoseura järjestää lauantaina 19.10. Akatemiatalolla kaksi mielenkiintoista luentoa ja juhlasalin esittelykierroksia. Dosentti Rauno Lahtinen tulee uusin arkistovalokuvin kertomaan puretusta Turusta sekä dosentti Ilari Sääksjärvi turkulaisista tutkimusmatkailijoista. Jälkimmäinen esitys on suunnattu koko perheelle. Esitys sisältää paljon kuvia ja mielenkiintoisia seikkailuja myös perheen pienimmille.

Tarkempi aikataulu

• 11.00-11.30 Esittelyssä Akatemiatalo
  • 11.30-12.30 Purettu Turku – uusia kuvia kadonneesta kaupungista – dosentti Rauno Lahtinen
  • 12.30-13.30 Lasten yliopisto koko perheelle: Turkulaiset tutkimusmatkailijat – Tuomiokirkon varjosta maailman ääriin – Turun yliopiston eläinmuseon museonhoitaja, dosentti Ilari E.Sääksjärvi
  • 13.30-14.00 Esittelyssä Akatemiatalo

Lisätietoa tapahtumasta Turun yliopiston sivuilla.

Lämpimästi tervetuloa tieteilemään!