Syysretkellä koetaan ruoka uudesta näkökulmasta

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa tutkitaan miten eri tavalla aistimme ruokaa.

- Emme useinkaan tule ajatelleeksi, että ruuan maku muodostuu aivoissamme usean eri aistin yhteisvaikutuksesta. Esimerkiksi kuulo- tai tuntoaisti vaikuttaa vahvasti siihen miten maistamme, toteaa Funktionaalisten elintarvikkeiden varajohtaja Mari Sandell.

Yliopistoseuran syysretkellä keskiviikkona 8.10.2014 klo 17.00 kuulee alan uusimpia tutkimustuloksia ja kokeilemaan laboratorioympäristössä miten aistimme toimivat. Miten syötävän tuotteen väri vaikuttaa maistamiseen ja pystyykö karvaan ja happaman maun erottamaan toisistaan? Entä millainen kokemus on valmistaa ruokaa moniaistisella keittokirjalla? Tule kuulemaan ja kokemaan aistien ja ruuan yhteentörmäys!

Tapahtuma on Yliopistoseuran jäsenille maksuton, muille 10 e. Tapahtumaan otetaan mukaan 20 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen koordinaattori Eeva-Maria Soikkaselle: emsoik(at)utu.fi, 040 589 4440.

Sandell tarjoaa
  laboratorioympäristössä