Syyskokouksen yhteydessä kuullaan Jean Sibeliuksen Finlandian merkityksestä suomalaisille

Turun Suomalainen Yliopistoseura ry:n varsinainen syyskokous pidetään keskiviikkona marraskuun 11. päivänä 2015 Maaherran makasiinin tiloissa osoitteessa Henrikinkatu 10.

Ennen syyskokousta klo 17.00 kulttuurihistorian professori Hannu Salmi esitelmöi aiheesta: ”Jean Sibelius ja suomalainen kulttuuri – Finlandian muuttuvat merkitykset”. Finlandia tunnetaan sävelrunona ja hymninä, mutta sitä on käytetty myös elokuvamusiikkina ja se on sovitettu mitä moninaisimmille kokoonpanoille. Esitelmä tarkastelee Sibeliuksen merkitystä pohtimalla Finlandiaa sekä suomalaisia yhdistävänä että erottavana tekijänä. Luentoa ovat tervetulleet kuuntelemaan muutkin kuin seuran jäsenet.

Klo 18.00 alkaa varsinainen syyskokous, jossa käsitellään vuoden 2016 toimintasuunnitelma, talousarvio ja tilintarkastajat. Kokouksessa vahvistetaan myös liittymis- ja jäsenmaksu, valitaan hallituksen sekä neuvottelukunnan puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Hallitus

Professori Hannu Salmi luennoi ennen syyskokousta. Esitelmää ovat tervetulleita kuulemaan myös muut kuin seuran jäsenet.