Seura jakoi viisi väitöskirjapalkintoa

Yliopistoseura on jakanut viisi 1 300 euron suuruista palkintoa lukuvuoden 2014–2015 aikana Turun yliopistossa hyväksytyistä ansiokkaista väitöskirjoista. Palkinnot jaettiin Yliopistoseuran omista rahastoista, Stiftelsen för Åbo Akademin Yliopistoseuralle lahjana annetuista varoista ja Turun yliopiston hallinnoimasta Turun Suomalaisen Yliopistoseuran tieteellisestä tukirahastosta.

- Tulkitsen palkinnon huomionosoitukseksi, ei ainoastaan väitöskirjaani, vaan myös alaani suomalais-ugrilaista kielentutkimusta kohtaan. Toivon tämän palkinnon rohkaisevan alani tutkijoita ja opiskelijoita, joiden määrä ei ole koskaan ollut suuri, toteaa väitöskirjapalkinnon saanut Nobufumi Inaba.

Palkinnon saajat: FT Nobufumi Inaba (vas.), FT Heidi Luoto ja FT Elina Rantanen. KTT Frederick Ahenin palkinnon otti vastaan hänen vaimonsa FT Outi Salo-Ahen ja oikealla viimeisenä FT Heta Mulari.

Yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja, päätoimittaja Riitta Monto, luovutti palkinnot Turun yliopiston avajaisjuhlassa 3.9.2015.

- Väitöskirjatyö oli opettavainen matka ja on ollut haikeaa jättää se taakse. Nyt on kuitenkin aika lähteä kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia. On hienoa saada päättää väitöskirjatyö näin upeasti, tiivistää biokemiasta väitellyt Heidi Luoto tunnelmiaan.

Heidi Luoto (vas.) vastaanottaa palkintoa seuran puheenjohtaja Riitta Montolta (kesk.) ja koordinaattori Eeva-Maria Soikkaselta

Seuraavat tohtorit vastaanottivat palkinnot:

KTT Ahen Frederick: Strategic Corporate Responsibility Orientation for Sustainable Global Health Governance: Pharmaceutical value co-protection in transitioning economies (kansainvälinen liiketoiminta)

FT Inaba Nobufumi: Suomen datiivigenetiivin juuret vertailevan menetelmän valossa (suomalais-ugrilainen kielentutkimus)

FT Luoto Heidi: Unraveling the functional divergence of membrane-bound pyrophos-phatases (biokemia)

FT Mulari Heta: New Feminisms, Gender Equality and Neoliberalism in Swedish Girl Films, 1995–2006 (kulttuurihistoria, Stiftelsen för Åbo Akademin myöntämä palkinto)

FT Rantanen Elina: Expectations, frames and practices of genetic conselling in different contexts of genetic testing (lääketieteellinen biokemia ja genetiikka)

Onnea palkinnon saajille!