Liittymällä Yliopistoseuraan tuet samalla Turun yliopiston varainhankintakampanjaa

Seuran hallitus toivoo jäsenhankintakampanjan innostavan tieteestä kiinnostuneita liittymään jäseneksi.

Juhlavuoden kunniaksi Yliopistoseura järjestää jäsenhankintakampanjan. Seura haluaa kunnioittaa alkuaikojen perinteitä ja lahjoittaa jokaisen toukokuun loppuun mennessä liittyneen henkilöjäsenen tai yhteisöjäsenen ensimmäisen jäsenmaksun Turun yliopiston varainhankintaan.

- Symbolisena eleenä ja Yliopistoseuran alkuaikojen ihannetta kunnioittaen tuntuu tärkeältä lahjoittaa uusien jäsenten jäsenmaksut Turun yliopiston varainkeruuseen, toteaa Yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja Riitta Monto.

Turun Suomalainen Yliopistoseura perustettiin marraskuussa vuonna 1917 organisoimaan varojen keräystä suomalaisen yliopiston perustamiseksi Turkuun. Lahjoittajia – maanviljelijöitä, virkamiehiä, opettajia, taiteilijoita, tiedemiehiä – kertyi lopulta 22 040 ja vuonna 1920 perustettiin Turun yliopisto.

- Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle -lause yliopiston seinässä määrittää hienosti Yliopistoseuran perustajien aikaansaannosta. Runsaan kolmen miljoonan asukkaan maassa vuonna 1917 yli 20 000 ihmistä lahjoitti rahaa yliopiston perustamiseen, Monto jatkaa.

Teatterin tiedotuskeskuksen TINFO:n johtaja Hanna Helavuori päätti liittyä seuraan jäsenhankintakampanjan innoittamana:

- Kuullessani, että Yliopistoseuralla on jäsenhankintakampanja, heräsi minussa nostalgisia ajatuksia opiskeluajoista, mutta myös pieni tiedeaktivismin ajatus. Yliopistoseuraan liittyminen on minulle mikropolitiikkaa. Pieni teko, joka kohdistuu suoraan ruohonjuureen, tieteen alkutuotantoon.

Opiskeluaikojaan Helavuori muistelee lämmöllä:

- Koen saaneeni hyvät eväät Turun yliopistosta, josta valmistuin yleisestä kirjallisuustieteestä vuonna 1977. Professori Irmeli Niemeltä tarttui innostus teatteriin ja halu katsoa taiteen näkökulmasta ulos yhteiskuntaan.

Yliopistoseuran jäseneksi voi liittyä täältä.

Hanna Helavuori.

Liity jäseneksi!