Kevätretkellä tutustutaan yliopiston taideaarteisiin

Keskiviikkona 21.5.2013 on mahdollisuus tutustua seuran kevätretkellä Turun yliopiston laajaan taidekokoelmaan. Opastetulla kierroksella nähdään niin kultakauden teoksia kuin nykytaiteen helmiä. Kokoelman kautta päästään peilaamaan Turun yliopiston vaiheita ja suomalaista taidehistoriaa.

Kierros lähtee Maaherran makasiinilta, jossa esitellään taidekokoelman historiaa sekä sen merkitystä yliopistolle. Makasiinilta siirrytään yliopistonmäelle tutustumaan kampuksen arkkitehtuuriin, ulkoveistoksiin sekä sisätiloissa sijaitsevaan taidekokoelmaan. Opastuksella tutustutaan muun muassa maamerkeiksi muodostuneisiin veistoksiin Genius ohjaa nuoruutta ja Big Bang Echo sekä nähdään taidetta Eero Järnefeltiltä, Eric O.W. Ehrströmiltä ja Ukri Merikannolta.

Tapahtuma maksaa jäsenille 6 e, muille 11 e. Kierrokselle otetaan 35 henkeä. Ilmoittautuminen koordinaattori Eeva-Maria Soikkaselle (emsoik@utu.fi tai 045 152 6666).

17.00 Kahvittelua
17.15 Alustus Maaherran makasiinissa