Kevätkokouksen yhteydessä kuullaan Turun kaupungin historiaa

Panu Savolainen esitelmöi kevätkokouksen yhteydessä Turun kaupungin historiasta valaistuksen näkökulmasta.

Turun Suomalaisen Yliopistoseuran varsinainen kevätkokous pidetään keskiviikkona 29.4.2015 klo 18.00. Kokouksessa käsitellään muun muassa toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2014.

Kokousta ennen klo 17.00 kuullaan väitöskirjaansa tekevän Panu Savolaisen (FM, arkkitehti) esitelmä Valaiseva esimerkki pimeydestä: Turun yöllisten katujen elämää 1700-luvulla. Savolainen pohtii Turun kaupungin näkökulmasta pimeyden ja yön merkitystä katujen elämässä. Miten kaupunkilaiset liikkuivat kaduilla ja miten he kokivat iltaisen ja yöllisen pimeyden? Entä miten Turun ensimmäiset katuvalot, talojen seiniin ripustetut 300 lyhtyä, otettiin vastaan ja miten ne vaikuttivat katutilan luonteeseen?

Tilaisuus järjestetään Maaherran makasiinissa Porthan-salissa (Henrikinkatu 10). Esitelmää kuulemaan ovat tervetulleita myös muut kuin seuran jäsenet.

Tervetuloa!