Kevätkokouksessa hallitus sai vastuuvapauden ja jäsenistö kuuli kaupungin historiaa

Ennen seuran kevätkokousta 29.4.2015 (FM, arkkitehti) Panu Savolainen piti esitelmän Turun katujen yöllisestä elämästä 1700-luvulla. Esitelmän keskiössä oli valon ja pimeyden vaikutus kaupunkilaisten arkeen.

- Vuoteen 1805 asti turkulaiset joutuivat lain uhalla kantamaan pimeillä kaduilla käsilyhtyä, kunnes kaupunkiin perustettiin ensimmäinen katuvalaistus, joka käsitti noin 300 öljy- ja kynttilälyhtyä, Savolainen kertoo.

Ennen kaasuvalon ja sähkövalon aikakautta luonnonvalon ja pimeyden vuorottelu määritti arkielämää enemmän kuin mikään muu luonnonilmiö.

- Yön ja päivän, valon ja pimeyden vastakohta hallitsi elämää tavoin, joita on nykyihmisen vaikea enää kuvitella, Savolainen toteaa.

Esitelmän jälkeen pidettiin seuran kevätkokous, jossa hyväksyttiin vuoden 2014 toimintakertomus, tase ja tuloslaskelma. Myös vuoden 2014 hallitus sai jäsenistöltä vastuuvapauden. Yliopistoseuran tuleva 100-vuotisjuhla herätti jäsenistössä keskustelua.

- Seura täyttää sata vuotta vuonna 2017. Viime vuonna aloitettiin juhlavuoden suunnittelu. Vielä ei ole tarkkaa ohjelmaa lyöty lukkoon, mutta suunnitelmia on paljon, toteaa hallituksen puheenjohtaja Riitta Monto.

Kevätkokous ja esitelmä vetivät salin täyteen.