Yliopistoseura jakoi apurahoja Turun yliopiston opiskelijoille

Turun Suomalainen Yliopistoseura jakoi opiskelijoille Valto Takalan rahastosta 28 kappaletta 1 000 euron apurahoja.

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen ja Yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja Riitta Monto jakoivat apurahat 16.4.2015 pidetyssä jakotilaisuudessa.

Usean apurahan saajat tavoite on valmistua kevään aikana maisteriksi. Kuva: Hanna Oksanen

- Oli huikea tunne kun kuulin saaneeni apurahan. Sen turvin pystyn töiden sijan paneutumaan seuraavan kuukauden ajan yritysjuridiikkaan keskittyvän graduni hiomiseen. Tavoite on valmistua kevään aikana, totesi apurahan saanut Essi Salminen.

Yliopistoseura on halunnut kohdistaa tukensa erityisesti graduvaiheessaan oleville opiskelijoille. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 191 kappaletta eli noin 15 prosenttia hakijoista sai anomukseensa myönteisen päätöksen.

- Apuraha mahdollistaa sen, että pääsen esittelemään posteriani parodontologian konferenssiin Lontooseen kesäkuun alussa. Tutkin mitä muutoksia naisen suussa tapahtuu raskauden aikana. On hienoa kohdata samasta aihepiiristä innostuneita, selvensi Saara Penkkala apurahan käyttötarkoitusta kysyttäessä.

- Tärkeintä apurahan saamisessa kuitenkin on henkinen tsemppi. Syntyy ajatus, että joku todella arvostaa sitä mitä teen, Penkkala painotti.

Saara Penkkala (vas.) ja Essi Salminen (oik.) näkevät apurahan kannustavan opiskelijaa taloudellisesti, mutta se antaa myös henkistä tsemppiä opintojen loppuun saattamiseksi. Kuva: Hanna Oksanen

Valto Takalan apurahan saivat vuonna 2015:

Ainomaija Raijoo, yleinen historia
Anna Jaakkola, suomen kieli