Opi arkipäivän fysiikkaa!

Keskiviikkona 21.10. klo 16.30–18.00 päästään tutkimaan arkipäivän fysiikkaa Turun yliopiston Fysiikan ja tähtitieteen laitoksen laboratoriossa. Tutkijoiden välineillä tehtävien kokeiden avulla tarkastellaan jokapäiväisiä ilmiöitä fysikaalisesta näkökulmasta. Miten veden pintajännitys vaikuttaa tiskaamisessa tai mitä ilmapallon jäädyttäminen kertoo hengitysilman koostumuksesta? Entä mikä on pölyräjähdys? Kokeiden ohella osallistujat kuulevat Turun yliopiston fysiikan laitoksella tehtävästä tutkimuksesta.

Syysretkelle otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuma on avoin myös muille kuin seuran jäsenille. Ilmoittaudu osoitteeseen emsoik(at)utu.fi. Ilmoittautuneet saavat tarkemmat osallistumisohjeet sähköpostitse.