Seura jakoi kolme kunniamerkkiä Turun yliopiston vuosijuhlassa

Satu Astala ja Juhani Heimonen Turun yliopiston vuosijuhlissa.

Seuran puheenjohtaja Riitta Monto ja Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen jakoivat 26.2.2015 yliopiston 95-vuotisjuhlissa kolme Phoenix Universitatis Turkuensis -kunniamerkkiä. Palkinnon saivat nobelisti Stefan W. Hell, aluejohtaja Satu Astala ja VTM Juhani Heimonen. Hell on saanut kemian Nobel-palkinnon tutkimuksestaan, jonka keksinnöt hän teki työskennellessään Turun yliopistossa 1990-luvun puolivälissä. Astala ja Heimonen ovat toimineet Turun Suomalaisen Yliopistoseuran puheenjohtajana.

Kunniamerkit myönnetään henkilöille, jotka ovat merkittävästi ansioituneet Turun yliopiston henkisten tai aineellisten päämäärien toteuttamisessa. Turun yliopiston Phoenix Universitatis Turkuensis -kunniamerkki on lyötetty Turun yliopiston ja Yliopistoseuran aloitteesta Turun yliopiston 80. juhlavuoden kunniaksi. Kunniamerkkejä teetettiin 50 kappaletta, joista on nyt myönnetty 32 kappaletta.